Potravinářská soutěž MLS Pardubického kraje je vyhlašována pro výrobce potravin, kteří vyrábějí na území Pardubického kraje a svůj výrobek dodávají v daném roce ve spotřebitelském množství do obchodní sítě nebo jej prodávají „ze dvora“.

Hodnocené kategorie:

I. Mlýnské a pekárenské a cukrářské výrobky
Pekařské výrobky včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny). Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.

II. Mléko a mléčné výrobky
Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy). Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

III. Maso a masné výrobky
Masné výrobky tepelně opracované (uzené maso, šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunka, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobása, uzené koleno, paštika apod.). Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobása, sušená šunka apod.).

IV. Výrobky z medu a ostatní
Alkoholické a nealkoholické nápoje (např. piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.). Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazené nebo nakládané ovoce a zelenina, kompoty, džemy, povidla, apod.). Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Úplné znění pravidel naleznete ZDE