You are currently viewing MLS Pardubického kraje zná letošní oceněné výrobky

MLS Pardubického kraje zná letošní oceněné výrobky

18. ročník soutěže o nejlepší potravinu Pardubického kraje se uskutečnil v prostorách Střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy v Chrudimi ve čtvrtek 15. srpna. Do soutěže podporované Pardubickým krajem se letos přihlásilo 35 výrobců s více než 120 produkty.

Nejzastoupenější kategorií byla v tomto ročníku překvapivě kategorie mléčných výrobků. Velmi silně zastoupenou kategorií byla také tradičně skupina výrobků z medu a ostatních, kde nám letos přibyly dva nové pivovary.

Sedmičlenná odborná komise vybrala ty nejlepší výrobky a navrhla k ocenění celkem 27 produktů ze čtyř kategorií. Široké veřejnosti budou letošní oceněné „MLSy“ představeny 29. září v rámci Krajských dožínek na Pernštýnském náměstí v Pardubicích, kam jste tímto srdečně zváni. Výrobci si zde při slavnostním vyhlášení převezmou ocenění „MLS Pardubického kraje 2024“ a v každé z kategorií bude vyhlášen absolutní vítěz. Představeny budou také objevy letošního ročníku. Široká veřejnost může během dne při spotřebitelské soutěži ochutnávat a hlasovat pro svoje oblíbené produkty. Každý si tak může vybrat svůj MLS Pardubického kraje a zapojit se do slosování v tombole o balíčky regionálních produktů. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program v průběhu celého dne.

Velké poděkování a obdiv patří bezesporu všem výrobcům, kteří do soutěže své výrobky přihlásili. Těší nás velký zájem o soutěž a množství kvalitních českých potravin, které výrobci z lokálních surovin vyrábí. Přála bych si, aby tito výrobci měli podporu i v nás, spotřebitelích, a dokázali jsme kvalitní lokální produkci ocenit a upřednostnit ji před dovozem s mnohdy nejasným původem.

Ing. Petra Vaňousová,

ředitelka Agrovenkov, o.p.s.

Napsat komentář